Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

'Gravide' kvinner fikk stjålne barn

Pastor lurte barnløse kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kenyansk pastor har lurt britiske, barnløse kvinner til å tro at de ble gravide ved hjelp av pastorens bønn.

Mirakelbabyer

Menigheten Gilbert Deya Ministries har brakt kvinner til Kenya, der de har født barn, ofte etter å ha vært gravide i bare noen uker. Barna kalles 'mirakelbabyer' og skal være født av kvinner som har strevd lenge for å få barn, og også noen som var ferdige med overgangsalderen.

Menigheten ble avslørt av Radio 4 i august. Flere av kvinnene kan bare svakt erindre at de har født barna. Én kvinne skal ha født 13 'mirakelbabyer' på tre år. En av menighetens britisk-kenyanske pastorer sier at hans egen kone fikk to mirakelbarn ved hjelp av bønn.

Men britisk politi tviler på mirakelhistoriene. De tror heller at barna stjeles fra sine egentlige familier og at kvinnene som vil bli mødre, nærmest hjernevaskes til å tro at de har fått barna selv.

'Mødrene' deler nemlig ikke DNA med sine såkalt egne barn. Dét har menigheten ingen forklaring på, men en talsmann sier at han ikke er overrasket fordi barna ikke kommer fra sin mor, men fra Gud.

- Jeg tror at Gud kan gjøre ting, sier han.

- Hvis den medisinske ekspertisen ikke har noen forklaring, kaller vi det et mirakel.

Den internasjonale lederen for Gilbert Deya Ministries, Gilbert Deya, er etterlyst i Kenya

Smertefull fødsel

Nå har en britisk domtstol avgjort at en liten gutt som

BBC

kaller for C, var offer for banditter som stjal ham fra hans opprinnelige familie.

Kvinnen som fikk gutten, som nå er ett år gammel, ble ifølge retten utsatt for angrep eller overgrep under den såkalte fødselen, før hun fikk presentert gutten som sin sønn.

'I et ondskapsfullt bedrageri .... ble hun lurt til å tro at hun hadde født,' heter det i avgjørelsen.

'C's fødsel var en usannhet, ikke et mirakel.'

Guttens "mor" forteller at britiske leger mente at hun ikke var gravid, men at en kenyansk lege bekreftet at hun ventet barn.

"Fødselen" fant sted på en klinikk i Kenya, og hun opplevde store smerter før hun fikk en sprøyte som skulle ta bort smertene. Selve fødselen fikk hun ikke se, fordi hun var dekket til.

Selv om barnet ikke hadde DNA fra henne selv eller ektemannen, valgte hun å tro på mirakler og at barnet virkelig var hennes.

Nå skal britiske myndigheter prøve å spore opp guttens virkelige familie. I mellomtiden har barnevernet ansvaret for ham.

Kenya ønsker Gilbert Deya utlevert. Deya bor i Glasgow og har nå søkt politisk asyl i Skottland, melder BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media