Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gravide kvinner, vær på vakt

Politiet i Stockholm advarer kvinner i både Norge og Sverige mot voldtektsmannen som ser ut til å jakte på gravide kvinner.

SLIK SER HAN UT: Gjerningsmannen skal se omtrent slik ut, ifølge politiet i Stockholm. De har laget denne fantomtegningen på bakgrunn av de tre kvinnenes beskrivelse av ham. FOTO: Stockholms-politiet
SLIK SER HAN UT: Gjerningsmannen skal se omtrent slik ut, ifølge politiet i Stockholm. De har laget denne fantomtegningen på bakgrunn av de tre kvinnenes beskrivelse av ham. FOTO: Stockholms-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) I forrige uke ble en høygravid kvinne i 20-årene brutalt voldtatt utenfor Stockholm i Sverige. I løpet av november er to andre gravide kvinner blitt forfulgt av en mann i samme område.

Svensk politi tror samme gjerningsmann står bak - og tror det er overhengende fare for at han slår til igjen.

- Vi vil advare gravide kvinner i både Sverige og Norge mot denne mannen. Vær på vakt! For alt vi vet han ha kjenninger i Norge. Han er ikke opprinnelig fra Sverige, sier politietterforsker Per Stevemar til Dagbladet.

Sprer frykt i Sverige
Han bekrefter at denne saken allerede har spredt frykt i Sverige.

- Hvorfor tror dere det er snakk om samme gjerningsmann?

- Beskrivelsene de tre kvinnene har kommet med av mannen er ganske samsvarende. Vi har dessuten vanskelig for å tro at det befinner seg to menn på et lite område som spesielt er ute etter gravide kvinner. Men vi utelukker ikke noe, sier Stevemar.

Voldtatt mens datter var hjemme
Den høygravide kvinnen i 20-årene ble voldtatt i sin egen leilighet i Haninge sør for Stockholm mens hennes to år gamle datter var tilstede, opplyser Stevemar.

Hun hadde akkurat kommet inn i leiligheten sammen med datteren da det ringte på døren. Utenfor stod en ung mann med mørkt hår som spurte etter en ukjent person. Etter å ha forsikret seg om at kvinnens mann ikke var hjemme, tvang han seg inn i leiligheten, skriver Expressen.

- Kvinnen ble dyttet slik at hun falt ned på ryggen og slo bakhodet i gulvet, han slet av henne klærene og voldtok henne. Etterpå forsvant han, sa Per Stevemar til «Efterlyst» på svensk TV3 i går.

Intens jakt
De to andre kvinnene som ble forsøkt overfalt, bor i samme område utenfor Stockholm som kvinnen i 20-årene. Disse to kvinnene klarte med nød og neppe å unnslippe gjerningsmannen.

- Han løp etter dem og fulgte dem igjennom porter. Da de hadde klart å rømme inn i sine hjem, stod han på utsiden og ventet. Han var svært intens i jakten, forteller Stevemar til Dagbladet.

Ropte at hun var gift
Den ene av kvinnene ropte til gjerningsmannen at hun var gift og at hun snart skulle ha barn. Dette fikk ikke mannen til å la være å følge etter henne, opplyser politietterforskeren.

Ifølge svensk politi er han 25-35 år, omtrent 180 centimeter høy og har mørkt, kort hår. Han har tannregulering og snakker gebrokkent svensk.

- Foreløpig har vi ikke fått inn tips som kan si oss hvor mannen befinner seg. Vi oppfordrer alle som kan ha sett ham om å ta kontakt, sier Stevemar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media