Gravide Linda (31) skulle spise sopp, bacon og tortellini. Så kjente hun sneipen

Nå er hun bekymret for om fosteret kan ha blitt skadd.

- EKKELT: Sneipen Linda tygde, er ca. 3 cm lang. Her med resten av måltidet - sopp i løsvekt, bacon og tortellini. Foto: Privat
- EKKELT: Sneipen Linda tygde, er ca. 3 cm lang. Her med resten av måltidet - sopp i løsvekt, bacon og tortellini. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag handlet Oslo-kvinnen Linda (31) sopp i løsvekt, bacon og tortellini på Coop Mega-butikken på Frogner. Men dagen derpå, etter å ha tilberedt måltidet og spist noen biter, oppdaget hun at ikke alt var som det skulle.

GRAVID: Linda (31) er bekymret for om nikotinmengden hun fikk i seg, kan være skadelig for fosteret hun bærer. Foto: Privat
GRAVID: Linda (31) er bekymret for om nikotinmengden hun fikk i seg, kan være skadelig for fosteret hun bærer. Foto: Privat Vis mer

- Jeg begynte å spise, og plutselig var det noe som ikke gikk an å tygge, det var seigt og tørt. Jeg spyttet det ut og tørket av det - og ble sjokkert, sier Linda til Dagbladet.

Det hun hadde tygd på, viste seg å være en ca. 3 cm lang sigarettsneip.

- Det er ekkelt å tenke på at jeg har spist en halvrøykt sigarett, sier hun.

Dro på legevakta

Linda er gravid i 20. uke og røyker ikke. Hun ble straks bekymret for om nikotinmengden hun hadde spist, kan være skadelig for fosteret.

- Jeg dro på legevakta, men de var usikre på om det var skadelig, og koblet meg videre til Giftsentralen. Giftsentralen mente det skulle gå bra, men jeg skulle ta kontakt hvis jeg ble mer kvalm, sier 31-åringen.

- Nå er jeg riktignok kvalm, men om det skyldes sneipen eller at det er kvalmende å tenke på at jeg spiste den, er jeg ikke sikker på, sier hun.

Nei til gavekort

Samme dag ringte Linda butikken og fortalte hva som hadde skjedd.

- De beklaget, men sa de ikke hadde mulighet til å finne ut hvor sneipen kom fra. Isteden tilbød de meg et gavekort, sier 31-åringen.

Hun er misfornøyd med svaret, og valgte å si nei til tilbudet.

Dette er sterkt beklagelig. Man skal ikke finne sneiper blant våre varer. Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge

- Dette handler ikke om penger, men at jeg har spist tobakk; Coop Mega Frogner er ikke blant de billigste butikkene, og man må kunne forvente å kunne kjøpe mat uten å få en sigarett med på kjøpet. Dessuten kan det jo være flere gravide som risikerer å oppleve det samme, sier hun.

Coop Mega Frogners kolonialsjef Per M. Hegsvold sier til Dagbladet at han kjenner til saken, men henviser til Coop sentralt for kommentar.

Beklager

Coop Norges kommunikasjonssjef Harald Kristiansen bekrefter Lindas framstilling, og beklager det inntrufne.

- Dette er sterkt beklagelig. Man skal ikke finne sneiper blant våre varer. Og jeg skjønner at hun som gravid er ekstra bekymret, sier Kristiansen til Dagbladet.

Han tar til etterretning at Linda ikke er tilfreds med innsatsen for å finne årsaken, og varsler nå at butikken skal prøve å komme til bunns i saken.

- Vi går igjennom de aktuelle avdelingene for f.eks. å finne ut om det kan ha ligget sneiper i ei hylle, og at en av disse kan ha falt oppi kurven hennes, sier kommunikasjonssjefen.

Han understreker at det er vanskelig å nøste opp saken dersom butikken ikke finner en umiddelbar årsak.

- Sneipen dukket opp i maten hennes en dag etter at hun handlet. Når hun har åpnet emballasjen, er det vanskelig å ettergå om sneipen kan ha ligget i en av pakkene eller blant soppen i løsvekt. Den kan også f.eks. ha falt ned på kassabåndet. Men dette er uansett ting vi ikke skal finne i våre butikker, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer