Corona i Brasil

- Gravide og ufødte barn dør

Antall dødsfall blant gravide kvinner som følge av corona har skutt i været i Brasil etter nyttår.

CORONAGRAVPLASS: I Manaus er det en egen gravplass hvor de begraver personer som har omkommet etter coronasmitte. Foto: Sandro Pereira/Fotoarena/Sipa USA)(Sipa via AP Images)
CORONAGRAVPLASS: I Manaus er det en egen gravplass hvor de begraver personer som har omkommet etter coronasmitte. Foto: Sandro Pereira/Fotoarena/Sipa USA)(Sipa via AP Images) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med all sannsynlighet når Brasil 500 000 coronarelaterte dødsfall i løpet av de neste dagene. Det eneste landet med flere dødsfall er USA.

Det ble i januar oppdaget en mutant av coronaviruset, som har herjet i landet siden. Det ble fastslått at den var tre ganger så smittsom.

Tallene øker

Ifølge forskere i storbyen São Paulo, en av de hardest rammede byene i Brasil, er den brasilianske varianten også farligere for gravide.

- Gravide kvinner og deres ufødte barn dør i Brasil, skriver Sky News.

I snitt dør nå 42 gravide kvinner hver uke av corona i landet. Enda flere trenger pustehjelp, mens barn blir født prematurt ved keisersnitt uten at fødselsleger har blitt konsultert, skriver Sky, og viser til en rapport fra forskere ved et brasilianske observatorium.

Til sammenlikning var det bare 10 gravide kvinner som døde hver uke i fjor som følge av corona, står det i samme undersøkelse.

- Dårlig helsevesen

Rossana Pulcinelli Vieira Francisco er en av legene bak rapporten. Hun mener et dårlig helsevesen for gravide har mye av skyld for at dødstallene for gravide med corona er høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer