Gravide soldater sendt hjem fra Irak

Tall fra den britiske regjeringen viser at 83 soldater ble sendt hjem på grunn av graviditet i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om de gravide soldatene har vakt oppsikt blant britiske byråkrater og politikere. Det er nemlig strengt forbudt for soldatene å ha sex med hverandre, og de som blir oppdaget må vanligvis forlate hæren.

En talskvinne for det britiske forsvarsdepartementet understreket imidlertid at de kvinnelige soldatene ikke nødvendigvis ble gravide under oppholdet i Irak.

- Tallene vil inkludere kvinner som oppdaget at de var gravide straks de ankom Irak, uttalte hun.

Skulle det være slik at noen av kvinnene allerede var gravide da de kom til Irak, ville de likevel blitt medisinsk degraderte og sendt hjem, ifølge talskvinnen. Det er ikke mulig å finne ut om kvinnene ble gravide før eller etter sin inntreden i styrkene.

De nye tallene skaper likevel hodebry for de ansvarlige myndighetene fordi de kommer etter en rekke sex-skandaler i det britiske forsvaret. Det har blitt avslørt at flere kvinnelige offiserer har vært til sengs med mannlige underordnede. I tillegg har flere menn høyt oppe i det militære hierarkiet vært beskyldt for å misbruke stillingen sin for å få sex.

BESØKTE DE BRITISKE SOLDATENE: Statsminister Tony Blair sammen med kvinnelige og mannligebritiske soldater under sitt besøk i Basra i mai i fjor.