Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravide Wioletta (37) døde i basehopp i Sveits

Svenske Wioletta Roslans tragedie sjokkerer verden.

KUALA LUMPUR 2009: Sammen med Tim Mcdonald hoppet Wioletta Roslan fra 421 meter høye Kuala Lumpur Tower under International Tower Jump 23. oktober 2009. I et hopp forrige helg omkom hun. Foto: AFP
KUALA LUMPUR 2009: Sammen med Tim Mcdonald hoppet Wioletta Roslan fra 421 meter høye Kuala Lumpur Tower under International Tower Jump 23. oktober 2009. I et hopp forrige helg omkom hun. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare ett hopp til.
Ifølge flere medier var det løftet svenske Wioletta Roslan (37) ga seg selv og sin kjæreste Aleksander Domolewski etter at hun ble gravid.

Søndag for ei uke siden klokka 15 døde Wioletta nær Stechelberg i kantonen Bern i Sveits, skriver Expressen.
Da var hun fire måneder på vei.

Fallskjermen løste seg ikke ut.

- Vettskremt
Hennes mor Halina Zaniewska-Pettersson var fortvilet.

- Jeg var alltid vettskremt, hver gang jeg fikk høre at hun holdt på med den sporten igjen, og jeg fryktet det verste. Da hun sa at hun skulle gjøre ett siste hopp mens hun var gravid, tigget jeg henne om å ikke gjøre det, sier Zaniewska-Pettersson ifølge den engelske avisa Daily Mail.

For Zaniewska-Pettersson var det et dobbelt tap, siden hun ville blitt bestemor for Wiolettas baby.

- Hun var en ekte eventyrer, og reiste til Frankrike, Italia, Australia, New Zealand, Thailand, Amerika, sier Halina Zaniewska-Pettersson.

Hoppet med kjæresten
Nå går nyheten om datterens død i nyhetsmedier verden over.

Hun, kjæresten Aleksander Domolewski og tre andre menn skulle hoppe fra Mürrenfluh-klippen, slik hun hadde gjort mange ganger tidligere, da det gikk galt.

Kjæresten var med henne i det 300 meter lange fallet, som for henne endte med at hun ble drept momentant i møtet med bakken.
 
- Aleksander har fortalt meg at han så hvordan Wioletta kjempet for å utløse skjermen, sier Halina Zaniewska-Pettersson til Expressen.
- Til slutt ga hun opp og strakte ut armene, forteller Zaniewska-Pettersson.

Roslans dødsfall er det femte som har skjedd i forbindelse med basehopping i Berner Oberland-regionen i år, skriver Daily Mail.

Wioletta Roslan har tidligere sagt at hun ikke kunne forestille seg et liv uten basehopping.
- Alt som er igjen for meg nå, er minner, sier hennes mor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media