Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravides rett i arbeidslivet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Alt går bra inntil man venter barn. Da begynner diskrimineringen i arbeidslivet. Slik skisserer likestillingsombudet situasjonen for gravide kvinner. Mange unge kvinner får et sjokk når de oppdager at jobben står i fare fordi de venter barn. Gravide presses regelrett ut av arbeidslivet. Kontrakter blir ikke forlenget, noen blir forbigått og andre blir rett og slett oppsagt når de skal ha fødselspermisjon.
  • Dette er alvorlig. De generøse permisjonene ved fødsel er et av de mest vellykte velferdstiltakene som er gjennomført i vårt land. Barnet får det best mulige utgangspunkt ved å være hjemme hos mor eller far det første leveåret. Foreldrene får ro og trygghet ved å være sikret inntekt underveis og jobben tilbake etter endt permisjon. For kvinner er deltakelse i arbeidslivet blitt lettere, og helsemessig er ordningen uovertruffen for foreldre og barn.
  • Undergravingen av permisjonsretten foregår mest i småbedrifter, men også større institusjoner presser ut gravide. Det skjer enten ved at kvinner i midlertidige stillinger ikke får forlenget kontrakt, eller blir bedt om å slutte fordi arbeidsgiveren ikke orket «bryderiet» med å skaffe vikar. En del bruker også som argument at de ikke har råd til å ansette vikar. Det er virkelig hårreisende. Enhver arbeidsgiver vet at Folketrygden betaler fødselspermisjonen. Motivet for å skjule dette kan bare være å bli kvitt den gravide som arbeidskraft.
  • Størst er nok problemet for kvinner som er ansatt i den litt frynsete delen av arbeidsmarkedet. Her må både staten og NHO kunne trå til med informasjon om de faktiske rettighetene for kvinner i arbeidslivet. Et problem er det trolig også at det fortsatt er slik at de fleste sjefer er menn. Noen av dem synes å tro at kvinner slutter å arbeide når de får barn, og at de derfor ikke er noe å satse på. I virkeligheten er det motsatt. Kvinner med barn er som regel stabil, varig og pålitelig arbeidskraft.