Gravsnorker befølte politimannen som vekket ham

Oh, I´m so horny!

KÅT TURIST: En nederlandsk turist sov på en gravplass på Svalbard natt til i går. Politimannen som vekket ham fikk merke at han var svært vennlig innstilt. Foto: Petter Braaten/Sysselmannen på Svalbard
KÅT TURIST: En nederlandsk turist sov på en gravplass på Svalbard natt til i går. Politimannen som vekket ham fikk merke at han var svært vennlig innstilt. Foto: Petter Braaten/Sysselmannen på SvalbardVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Ifølge Svalbardposten fikk førstebetjent Petter Braaten hos sysselmannen på Svalbard et noe uvanlig oppdrag i går morges. En fastboende satt og spiste frokost, da han oppdaget noe underlig på gravplassen gjennom kikkerten.

- Han ringte å sa at det lå en kropp oppå bakken, og som han sa burde man jo ikke ligge oppå bakken på en gravlund, sier Braaten til Dagbladet.no.

Førstebetjenten reiste bort til gravlunden, hvor mange er gravlagt etter spanskesyken som herjet i 1918. Der fant han en tilsynelatende livløs nederlandsk turist.

- Jeg fikk liv i ham etter hvert. Vel oppe i sittende stilling befølte han meg oppover den ene leggen mens han sa: Oh, I´m so horny. Jeg gjorde det helt klart at jeg ikke ville være gjenstand for hans lysters utløp, sier Petter Braaten.

Etter å ha kommet til hektene, unnskyldte den nederlandske turisten sin noe vovede adferd.

- Saken ble oppgjort på stedet. Vi ble enige om at han, i steden for at jeg kjørte ham til campingplassen han bodde på, skulle gå de fire og en halv kilometerene. Etisk sett føler jeg at straffemarsj var egnet reaksjon, og han vedtok på stedet, sier Braaten.