Gravstedene i Gaza er fulle

Harde bakkekamper i Gaza. Israel strammer grepet.

GRAVLEGGER FETTEREN: En palestinsk mann graver en grav til fetteren sin på Sheikh Redwan-gravstedet i Gaza by. Gravstedet har følgende skilt ved inngangen: Gravstedet er fullt. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIX
GRAVLEGGER FETTEREN: En palestinsk mann graver en grav til fetteren sin på Sheikh Redwan-gravstedet i Gaza by. Gravstedet har følgende skilt ved inngangen: Gravstedet er fullt. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sørgende palestinere som vil begrave sine døde familiemedlemmer i Gaza blir møtt med følgende beskjed: Det er fullt. Vennligst ikke begrav døde her.

Etter at Israel har bombet det tett befolkede området sønder og sammen i 18 dager er gravplassene i Gaza blitt fulle, skriver Reuters.

Gravlagt i bestefarens gravAbdul Raheem Havilas 16 år gamle nevø, Ishmail, ble drept under et angrep i Jabaliya nord i Gaza.

Gutten skulle egentlig blitt gravlagt ved den store Østre gravlund utenfor Gaza by, men dette lot seg ikke gjøre på grunn av at israelske soldater oppholdt seg like ved.

I stedet måtte familien gravlegge Ishmail på en gammel gravlund som stengte for mange år siden etter den ble full, skriver Times Online .

- Det var ikke noe plass på den gamle gravlunden. Vi måtte gravlegge ham over bestefaren hans som døde for 25 år siden. Vi hadde heller ikke sement eller fliser for å dekke til graven på nytt. Vi fikk ikke en gang hatt et likskue, forteller Hawila til Times Online.

De israelske angrepene har drept over 970 mennesker siden de startet lørdag 27. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer