Gravsteiner veltet og smurt inn med blod

Mann i 20-årene er pågrepet sier politiet i en pressmelding.

SKADEVERK: Det har blitt utført omfattende skadeverk på Soma gravlund i Sandnes. Foto: Ronny Hjertås
SKADEVERK: Det har blitt utført omfattende skadeverk på Soma gravlund i Sandnes. Foto: Ronny HjertåsVis mer

Mandag ettermiddag melder Sørvest politidistrikt at det har blitt utført omfattende skadeverk på Soma gravlund i Sandnes.

Ifølge politiet er 15 gravstøtter veltet, og omtrent 30 gravplasser er utsatt for skadeverk.

- Noen av gravstøttene på disse 30 gravplassene er forsøkt veltet. Én gravstøtte er smurt inn med blod, blomster er dratt opp og pynt er knust, skriver politiet.

Sandnes kommune varslet politiet om skadeverket klokka 11.46 mandag formiddag.

Undersøker spor

Operasjonsleder Helene Strand sa til Dagbladet tidligere mandag at de har funnet spor på området, som de undersøker for å forsøke å finne ut av hvem som har utført handlingen.

Klokken 16.33 melder politiet i en pressemelding at de har pågrepet en person i saken.

- Det ble funnet spor på stedet, som sammen med tips førte til at politiet pågrep en mistenkt person i 15-tiden i dag. Den pågrepne er en mann i 20-årene, sier jourhavende jurist Christine Kleppa.

Den pågrepne mannen har status som siktet. Han er så langt ikke avhørt.

- En slik handling er absolutt ikke greit i det hele tatt. Det har blitt utført omfattende skadeverk, og det er fryktelig stygt gjort, sier Strand til Dagbladet.

Foto: Ronny Hjertås
Foto: Ronny Hjertås Vis mer

Rystet

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (Ap), er rystet over handlingene.

- Det er forferdelig. Det finnes mennesker i samfunnet som er syke i hodet, og det er vel dem som har utført dette. Jeg vet at politiet tar slike saker på høyeste alvor, og håper de får tak i gjerningspersonene slik at de får gitt dem en skikkelig lærepenge, sier Wirak til Dagbladet.

Wirak sier at vi ikke vil ha et slikt samfunn hvor slike handlinger utføres, men dessverre skjer det fra tid til annen likevel.

Han synes det verste med dette er at det rammer pårørende.

- Det er det verste. At det rammer folk som ikke har det helt godt fra før. Slike ting er det bare å beklage. Men det er dessverre slik at slike ting skjer, og det er ikke så mye å gjøre med det, avslutter ordføreren.

Dagbladet oppdaterer saken!

Foto: Ronny Hjertås
Foto: Ronny Hjertås Vis mer