KNUST: Flere knuste gravstøtter ligger åpent på byggeplassen ved den nye brua på Holmlia. Foto: Per Øystein Feet
KNUST: Flere knuste gravstøtter ligger åpent på byggeplassen ved den nye brua på Holmlia. Foto: Per Øystein FeetVis mer

- Gravstøtter brukes til fyllmasse

Ligger åpent med navn og datoer fullt lesbar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De delvis ødelagte gravstøttene ligger sammenblandet med øvrig fyllmasse på byggeplassen ved den nye brua på Holmlia. Navn og dødsdato på gravstøttene er fullt lesbare for forbipasserende langs veien.

Ubehagelig - Jeg kom syklende da jeg så noe som liknet på gravstøtter i fyllmassen til den nye brua som bygges. Jeg gikk opp for å se hva det var, og det lå deler av flere gravsteiner i fundamentet. Det var ikke noen grei opplevelse, sier Per Øystein Feet.

- De fleste gravsteinene var delt i to eller fire deler. Navn og dødsdato var fullt synlig.

Fleiper du? - Nå tror jeg du fleiper med meg. Du må ringe Samferdselsetaten om dette, sier Tone Bakken, som er prosjektleder for PA Entrepenør, som har oppdraget på Holmlia.

Heller ikke daglig leder i PA Entrepenør Per-Christian Asakskogen kan forklare gravstøttene som ligger åpent på Holmlia.

- Dette er helt ukjent for meg. Dette har jeg har aldri hørt om. Det er kanskje noe som er gravd opp der, undrer han.

Uakseptabelt - Å hubba bubba! utbryter Willy Zakariassen som er seksjonssjef ved byggherreseksjonen i Samferdselsetaten når Dagbladet viser ham bildene fra byggeplassen.

- Dette er helt uakseptabelt. Slikt skal ikke forekomme, og jeg skjønner ikke hvor gravstøttene kan komme fra. Vi ville aldri bevisst valgt en slik løsning. Vi må ta kontakt med gravferdsetaten for å få klarhet i hva som kan ha skjedd, sier han.

Skal knuses - Jeg skjønner ikke hvor de har fått tak i disse gravsteinene, sier Jan Taraldsen ved Gravferdsetaten i Oslo.

LIGGER ÅPENT: De knuste gravstøttene ligger åpent langs sykkelstien på Holmlia. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
LIGGER ÅPENT: De knuste gravstøttene ligger åpent langs sykkelstien på Holmlia. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

- Vi har nøye prosedyrer for hvordan gravstøtter skal behandles etter at de er tatt bort fra kirkegården. Gamle gravstøtter skal destrueres helt, så vi sender dem til et pukkverk for knusing, sier han.

FYLLMASSE: Gravstøttene ligger blandet sammen med fyllmassen ved byggeplassen på Holmlia. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
FYLLMASSE: Gravstøttene ligger blandet sammen med fyllmassen ved byggeplassen på Holmlia. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer