Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravstøtter veltet og ruter knust ved Nordstrand kirke

Omfattende hærverk i natt, to dager etter en brann i driftsbygning rett ved.

TRIST SYN: Flere gravstøtter på kirkegården ved Nordstrand kirke er veltet i løpet av natta. Foto: ROGERIO SNARLI
TRIST SYN: Flere gravstøtter på kirkegården ved Nordstrand kirke er veltet i løpet av natta. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Søndag formiddag ble det oppdaget omfattende hærverk rundt Nordstrand kirke i Oslo, som har skjedd i løpet av natten.

I dag ble medlemmer av menigheten som kom for å forberede gudstjeneste, møtt av synet av veltede gravstøtter og knuste ruter. På vinduer og dører er det skriblet anti-kristne budskap. For bare to dager siden brant det kraftig i en driftsbygning som ligger på samme eiendommen som kirken.

- Det er veldig vondt, og oppleves som meningsløst. Det er spesielt sårende for de som har gravene til sin familie her, sier menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø til Dagbladet.no. 

Brann for to dager siden
Gravlunden ved kirken er rasert etter at en mengde steiner er veltet.

- Det er 30-40 gravstøtter som er veltet. Vi vil begynne med å rette dem opp i morgen, sier driftssjef i gravferdsetaten, Stein Olav Hohle, til Dagbladet.no.

For to dager siden, natt til 1. mai, ble det meldt om en brann i en driftsbygning som tilhører gravferdsetaten som ligger ved gravlunden Operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt bekrefter at politiet mistenker at brannen er påtent.

- Natt til 1. mai fikk vi melding om at det brant. Brannvesenet klarte å slukke brannen, sier Bjørnbakk, som beskriver brannen som kraftig.

Ingen er pågrepet etter hendelsen. Samme natt skjedde det også vandalisering av kirken, da noen ruter ble knust.

Inngangspartiet til driftsbygningen er skadet, og bygget har også fått røykskader.

Ingen teorier
Menighetsforvalter Bø mener det er naturlig å se de to hendelsene i sammenheng, men sier at menigheten ikke har noen teorier om hvem som kan stå bak.

Politipatruljer undersøker nå åstedet, og saken vil bli etterforsket videre.

- Om det er noen sammenheng mellom de to skadeverkene, har vi ikke noe grunnlag for å si foreløpig, sier operasjonsleder Bjørnbakk.

BRANN FOR TO NETTER SIDEN: Natt til 1. mai brant det i driftsbygningen til gravferdsetaten rett ved kirken. Politiet mistenker at brannen er påtent. Foto: ROGERIO SNARLI
BRANN FOR TO NETTER SIDEN: Natt til 1. mai brant det i driftsbygningen til gravferdsetaten rett ved kirken. Politiet mistenker at brannen er påtent. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media