«Green Ålesund» tømt for bunkersolje

All bunkersolje som var om bord i det havarerte fryseskipet «Green Ålesund» ble pumpet ut av vraket natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå gjenstår to mindre tanker med smøreolje og en liten tank med dieselolje. Førstekonsulent Are Jacobsen i SFT opplyser til NTB at arbeidet med å tømme disse tankene skal være ferdig i løpet av natt til lørdag.

Jacobsen er SFTs representant på stedet under tømmingen av det havarerte lasteskipet som grunnstøtte og havarerte ved Bleivik nord for Haugesund 15. desember. Hele mannskapet på 16 ble reddet med helikopter og ingen av dem ble skadet.

Natt til fredag ble de siste 40 tonn med bunkersolje pumpet ut av to tanker i maskinrommet. Dermed var i alt 237 tonn med bunkersolje losset fra vraket. Det er denne tunge bunkersoljen som særlig utgjør en fare for miljøet.

Riise Underwater Engineering, som utfører oppdraget med å tømme vraket for olje, er nå i i gang med å tømme to mindre tanker med til sammen 15 kubikkmeter med smøreolje og en mindre tanke med om lag 4,5 tonn med dieselolje. Dette arbeidet ventes ferdig innen lørdag morgen. Etter at all tømming er avsluttet vil firmaet bruke et døgns tid på rengjøring og avslutning av operasjonen.

Jacobsen sier at det ennå ikke er bestemt hva som skal skje med vraket av «Green Ålesund» etter at tømmingen av oljen om bord er avsluttet.

(NTB)