Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greenpeace-aksjon mot norsk hvalfangst

Greenpeace innledet i dag sin sommeraksjon mot norsk hvalfangst. Det skjedde fra Oslo-ferjenes kaianlegg i Kiel. For anledningen hadde aktivistene stilt opp en 15 meter lang oppblåsbar hval.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets informasjonskampanje mot hvalfangst langs norskekysten skal pågå i fire uker. Turistene som skulle om bord i ferja til Norge fikk mange oppfordringer om å gå inn i diskusjoner med nordmenn om hvalfangst. De ble også bedt om å sende postkort i protest mot hvalfangst til den norske regjering.

Fra Greenpeace-hold ble det sterkt understreket at Norge, sammen med Japan, er det eneste land som ikke respekterer totalforbudet mot hvalfangst. Dette forbudet ble vedtatt av den internasjonale hvalfangstkommisjonen IWC i 1986.

Etter å ha avstått fra fangst i noen år, gjenopptok Norge for fem år siden fangsten av vågehval i de nordøstlige farvann av Atlanterhavet. Dette skjedde til tross for at vågehval er oppført som truet dyreart, fremholder Greenpeace.

Årets vågehvalfangst har til nå foregått uten å bli forstyrret av aksjoner fra hvalfangstmotstandere. For første gang holdes det hemmelig hvor skutene befinner seg.

(NTB-DPA)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!