Greenpeace-aksjonen avsluttet

Greenpeace avsluttet ved 20-tida tirsdag kveld sin aksjon mot en supertanker ved Statoil Mongstad i Hordaland etter påtrykk fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For å unngå konflikt med politiet, pakker vi sammen nå. Vi må stikke av for at politiet ikke skal beslaglegge utstyret vårt, sier kampanjeleder og sjef i Greenpeace Norge, Truls Gulowen til Bergens Tidende nettutgave.

Protest

I protest mot at USAs president George W. Bush nekter å ratifisere Kyoto-avtalen for å begrense CO2-utslipp i atmosfæren, okkuperte 20 aktivister fra Greenpeace supertankeren ved Statoil Mongstad i Hordaland tirsdag formiddag. Åtte - ti av aktivistene gikk om bord i supertankeren «Cosmic» for å hindre fartøyet i å levere 150.000 tonn råolje til USA, mens resten av aksjonistene oppholdt seg i gummibåter rundt tankeren.

Pålegg

Politiet tok seg ved 13-tida om bord i «Cosmic»og påla aktivistene å fjerne seg fra området av sikkerhetsmessige årsaker, og fordi de hindret båten i å seile.

Aksjonistene etterkom ikke påbudet, og politiet forsøkte hele tirsdag ettermiddag og kveld å få aksjonistene til å avbryte aksjonen. Ved 19.30 tiden opplyste lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor at det så ut til aksjonen ville få en frivillig løsning, og en halvtime etter avbrøt aksjonistene aksjonen. Ifølge Vatne hadde aksjonistene gått med på å trekke seg bort fra tankeren og raffineri-området fordi de hadde fått den oppmerksomheten som de ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer