Greenpeace-aksjoner mot prøveboring

Greenpeace utelukker ikke at det kan bli aksjoner mot prøveboring i Barentshavet allerede i sommer. Statoil planlegger å starte de første boringene i området siden 1994 allerede om få uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natur og Ungdom protesterer heftig mot Statoil og de tre andre oljeselskapene som planlegger prøveboring i Barentshavet. Både Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet har i høringsuttalelser frarådet seismiske undersøkelser i området.

Nå kan det vise seg at det blir Greenpeace som vil sette makt bak protestene. Presseansvarlig for klimasaker i Norden, Dan Hindsgal, utelukker ikke at det vil bli aksjoner allerede i sommer. Han ønsker imidlertid ikke å være mer konkret, og begrunner dette med at Greenpeace av prinsipp ikke avslører kampanjeplaner.

- Vi vil understreke at selv om vi er enige med Natur og Ungdom og Bellona i at det er fare for ulykker forbundet med prøveboringen, er det først og fremst klimaaspektet isolert vi ønsker å sette fokus på, sier Hindgal til Dagbladet :på nettet.

Heller ikke fiskeriansvarlig i Greenpeace, Frode Pleym, ønsker å utelukke noe som helst, men indikerer at høsten er er et mer aktuelt tidspunkt for aksjoner.

AKSJONER: Greenpeace liker ikke ny olje. Her er de i aksjon mot Statoil i Norskehavet i 1998.