Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greenpeace aksjonerer mot Ford

Greenpeace-aktivistene klatret i morgentimene i dag uhindret opp på Ford sitt hovedkontor med et banner som krever at Ford ikke knuser de norskproduserte elektriske bilene Th!nk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundrevis av norske bilkunder venter på el-biler, men likevel har Ford bestemt seg for å destruere Think-biler for flere titalls millioner kroner.

Alle bilene er fullt kjørbare, men Ford har bestemt seg for å satse på hydrogendrevne biler framfor elektriske.

I dag aksjonener Greenpeace mot Fords norske hovedkontor på Kolbotn. Rett før klokka seks i dag tidlig klarte aktivistene å komme seg opp på taket, og folkdet ut et banner der det står «Ford - Ikke knus Th!nk».

Aktivistene deler også ut løpesedler med informasjon til de Ford-ansatte etter hvert som de kommer på jobb.

- Det er veldig stille og rolig her. Mange av de ansatte kommer på jobb nå. Men det er skremmende få som kjenner til saken, sier Truls Gulowsen i Greenpeace til Dagbladet.no.

Organisasjonen har 14 personer på plass på ved Ford-lokalene, og håper på et møte med bilprodusenten i løpet av dagen.

- Det er uakseptabelt at et av verdens største og mest forurensende bilselskaper vil sende miljøvennlig teknologi på skraphaugen på denne måten, og de skal hvertfall ikke få gjøre det uten at folk og Ford- ansatte får vite om det, skriver Greenpeace i pressemelding.

Aksjonen i Norge følger opp gårsdagens markering i San Francisco, der Greenpeace, Rainforest Action Network, Global Exchange og en bred allianse av elbil-brukere i USA lanserte sin kampanje mot Fords planer om å ødelegge de norskproduserte Th!nk-bilene.

Greenpeace krever at Ford redder disse miljøvennlige bilene fra destruksjon og legger en strategisk plan for å frigjøre seg fra avhengigheten av olje. - Ford har både teknologien, pengene og kunnskapen som skal til for å bli en ledende aktør på miljøvennlig transport, men mangler vilje og visjoner.

Ford har sagt de vil satse på hydrogendrevne biler.

- Det ligger veldig langt fram i tid. Teknologien er ikke kommer veldig langt ennå, sier sier Truls Gulowsen i Greenpeace til Dagbladet.no.

THINK: Ford har bestemt seg for å destruere 440 el-biler.
DEMONSTRASJON: 14 Greenpeaceaktivister er på plass ved Ford-lokalene på Kolbotn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!