Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greenpeace bordet norsk borerigg

Aktivister fra Greenpeace Norge har bordet boreriggen West Hercules i Skipavika utenfor Bergen. Riggen skulle dra på oppdrag for Statoil i Barentshavet.

AKSJONERER: Greenpeace vil stoppe leteboringen i Barentshavet. Foto: Greenpeace/Reuters
AKSJONERER: Greenpeace vil stoppe leteboringen i Barentshavet. Foto: Greenpeace/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgangen er nå forsinket på grunn av at to aktivister har tatt seg inn på riggen, skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi bruker de virkemidlene vi har for å få Statoil og norske myndigheter til å ta klimasituasjonen på alvor, sier leder for Greenpeace Norge, Truls Gulowsen.

De to aktivistene gikk om bord like før klokken 8.00 torsdag morgen, og befinner seg fortsatt om bord ved 10-tiden. Aktivistene sender direkte fra riggen på sin Facebook-side. Greenpeace melder at all aktivitet er på riggen er stoppet.

I tillegg til de to om bord er det også flere aktivister i kajakker i farvannet rundt riggen.

West Hercules skal bore to letebrønner i Barentshavet i sommer, og har opsjoner på ytterligere fem letebrønner. Riggen eies av Seadrill og opereres av datterselskapet North Atlantic Norway Ltd.

Pressetalsperson Morten Eek i Statoil ønsker ikke å kommentere aksjonen direkte, men sier at de planlagte letebrønnene i Barentshavet er tildelt i tråd med praksis fra norske myndigheter.

– Jeg kan ikke si noe spesifikt om aksjonen, jeg har ingen verifisert informasjon om den. Men jeg vil oppfordre dem som vil demonstrere til å gjøre det i trygge og forsvarlige former, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!