Greenpeace er åpen for gasskraftverk

-Vi er ikke imot et gasskraftverk av prinsipp. Vi er imot det fordi det øker COæ-2å-utslippene. Men nå har vi fått en kvote, og hvis regjeringen mener det er hensiktsmessig med gasskraftverk, så åpner Kyoto-avtalen for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier Kalle Hesstvedt, Greenpeace's talsmann i Norge til Dagbladet.

- Da vi sammen med de andre miljøorganisasjonene startet kampen mot gasskraftverk, var det fordi vi ønsket å fokusere på et prosjekt som var egnet til å skape debatt om klima og COæ-2å. Men nå har Norge gjennom Kyoto-avtalen fått en kvote av COæ-2å. Hvordan samfunnet ønsker å anvende denne er et politisk spørsmål. Hvis regjeringen mener det er fornuftig å bygge gasskraftverk, gir Kyoto-avtalen rom for det. Men det vil ha en kostnad økonomisk og miljømessig. Slipper vi ut COæ-2å fra gasskraftverkene, må vi redusere utslippene tilsvarende på andre felter, sier Hesstvedt.

Redegjør om Kyoto

Hesstvedt forventer at Guro Fjellanger i sin redegjørelse om avtalen til Stortinget i dag gir klar beskjed om hva Norge akter å gjøre med sine COæ-2å-utslipp.

Hesstvedt stiller seg ikke bak anklagene om at miljøvernministeren har sveket gamle idealer og arbeidet mot en best mulig avtale for miljøet. Han peker på at Fjellanger bare har sittet som statsråd en drøy måned før klimaforhandlingene kom i gang. Dessuten er det et klart flertall i Stortinget for bygging av gasskraftverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer