Greenpeace fikk servert hval-pizza

LISTA (Dagbladet): - Nå har dere ventet her så lenge at dere sikkert er sultne, sier Petter Kjølleberg, og byr Greenpeace på pizza med hvalkjøtt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en lang dag med stillingskrig i bygda Borhaug på Lista mellom hvalfangere og Greenpeace-aktivister i går, fant hvalmottakeier Petter Kjølleberg ut at tida var inne for en matbit.

Han la turen innom den lokale hamburgersjappa som har spesialisert seg på junkfood med hval. Og hva var vel mer naturlig enn å by Greenpeace-folket på rykende varm hvalpizza?

- Takk

- Takk kamerat, sier den ene Greenpeace-fotografen, og tar et stykke.

- Han der er ikke et medlem av vår organisasjon, sier kampanjeleder Chris Williams, og skuler olmt på sin innleide videofotograf. Frilansfotografen tygger litt beskjemmet på pizzabiten.

Årets hvalkonflikt begynte i Nordsjøen på lørdag da en aktivist ble skadd i et sammenstøt med kystvakten. Siden har kystvakt, Greenpeace og hvalskuta «Villduen» fulgt hverandre som skygger.

Mer bråk

I går kveld ble det bråk igjen da en gjeng ungdommer forsøkte å skremme to Greenpeace-fotografer ut av havna på Lista med kinaputter og kjeft.

Fotografene, som overvåket hvalfangstmottaket, følte seint i går kveld situasjonen svært truende da ungdommene begynte og sirkle dem inn med biler og motorsykler.

- Ungdommene hadde det for så vidt bare moro, men situasjonen kunne raskt ha eskalert i og med at det stadig kom flere til og de stadig nærmet seg, sier Andrew MacColl fra Greenpeace.

<B>SPEKK-ULATIV:</B> Fiskehandler Petter Kjølleberg, også kalt Petter Hval, ville gi gutta hvalpizza. Men svenske Svante Tulinsson tok ikke imot tilbudet.