Greenpeace investerer i selskap de aksjonerer mot

Greenpeace-ansatte i Norge eier aksjer i flere oljeselskaper som organisasjonen aksjonerer mot. Årsaken er at de er medeiere gjennom investeringer i pensjonsfond.

AKSJEEIERE: Greenpeace-ansatte i Norge eier aksjer i flere oljeselskaper de aksjonerer mot. Her demonstrerer organisasjonen i fjor i forbindelse med Russlands pågripelse av 30 Greenpeace-aktivister. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
AKSJEEIERE: Greenpeace-ansatte i Norge eier aksjer i flere oljeselskaper de aksjonerer mot. Her demonstrerer organisasjonen i fjor i forbindelse med Russlands pågripelse av 30 Greenpeace-aktivister. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greenpeace byttet tidligere i år fra ytelsespensjon i DNB til innskuddspensjon i Storebrand. Deler av disse midlene investeres i aksjer i fond som investerer blant annet i oljegigantene Statoil, Exxon Mobil og Chevron, skriver VG.

Disse selskapene har Greenpeace aksjonert mot i flere land.

- Ingen er perfekte. Men vi konkluderte etter en helhetsvurdering med at Storebrand Trippel Smart-fondet var det mest miljøvennlige fondet, og interessen for å spare i dette fondet er stor blant de ansatte, sier Greenpeace-leder Truls Gulowsen.

Han mener at disse selskapene ikke fortjener at noen investerer i dem, og at de gjerne hadde sett at selskapene ble kastet ut.

Greenpeace-lederen sier at de har bedt Storebrand om et fond som ikke investerer i fossile energikilder, men slike fond finnes ikke.

- Dette avslører svakhetene i pensjonssystemet, mener Gulowsen.

(NTB)