Greenpeace: Nokia mest miljøvennlig

Motorola og Lenovo er elektronikkbransjens miljøverstinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljøorganisasjonen Greenpeace har rangert ledende selskaper i elektronikkindustrien etter miljøvennlighet.

Nokia og Dell ligger øverst på rangeringen, mens Motorola og Lenovo inntar de lite flatterende plassene på bunne av lista. Apple, som gjerne forbindes med god og vennlig produktdesign, kommer relativt dårlig ut.

14 kjente pc- og mobilprodusenter har fått poeng for sin bruk av kjemikalier og resirkulering i sine produkter. Ingen av produsentene er virkelig «grønne», men det er store forskjeller mellom de dårligste og de minst dårlige.

Nokia og Dell leder på rangeringen. Begge mener ifølge Greenpeace at de so m produsenter har et ansvar for å ta tilbake sine produkter ved endt livsløp og sørge for at de blir resirkulert og gjenbrukt. Nokia er best i å ikke bruke giftige kjemikalier. Alle nye modeller etter 2005 er fri for PVC og alle nye komponenter skal være fri for brommerte flammehemmere fra 2007. Dell har også satt ambisiøse mål for å få fjernet disse giftstoffene fra produktene sine.

Tredjeplass går til HP, fulgt av Sony Ericsson, Samsung, Sony, LG Electronics, Panasonic, Toshiba, Fujitsu Siemens Computer, Apple, Acer og Motorola. På bunnen av listen finner vi Lenovo. Selskapet får noen poeng for kjemikalie-håndtering og for noen frivillige innleveringsprogrammer, men trenger ifølge miljøorganisasjonen å forbedre seg kraftig på samtlige punkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer