Greenpeace ødela korallrev

Bøtelagt etter at 180-foteren dundret på grunn i verneverdig naturpark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Greenpeace-båten Rainbow Warrior II var på tur for å få mer oppmerksomhet rundt klimaendringer da den kjørte på grunn i naturparken Tubbataha Reef Marine Park på Filippinene.

Skipet kjørte rett inn i korallrevet og skar seg igjennom et område på 160 kvadratmeter, opplyser parksjef Angelique Songco til nyhetsbyrået AFP.

Men pressetalsmann Martin Norman i Greenpeace Norge, sier at korallrevet skipet kjørte inn i bare var på  3 ganger 3,32 meter.

- Men det er ikke morsomt å kjøre inn i et korallrev uansett, seir Norman, til Dagbladet.no.

Han legger til at ekspedisjonen såvidt har startet og at den skal vare i et års tid.

Båten Rainbow Warrior II kom til naturparken 60 mil sør for hovedstaden Manila forrige helg, for å sette fokus på alternative energikilder, opplyser Greenspeaces kampanjesjef Red Constantino.

De dykket ved korallrevene for å finne effekten av global oppvarming da de dundret inn i korallrevet.

- Kartet indikerte at vi var halvannen mil fra korallrevet da vi gikk på grunn, sier Constantino til AFP.

DUNDRET INN I KORALLREV:  Greenpeace-ekspedisjonen gikk ikke helt som planlagt. Her fotografert under toktet på Filippinene. Foto: SCANPIX/AP
DUNDRET INN I KORALLREV: Greenpeace-ekspedisjonen gikk ikke helt som planlagt. Her fotografert under toktet på Filippinene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Skipets egne gummibåter trakk skuta av grunn igjen, og båten klarte seg uten alvorlige skader. Den er nå på vei mot land for å levere rapport om ulykken.

Rainbow Warrior II er bygd i Storbritannia i 1957 og var opprinnelig en fiskeskøyte. Båten erstattet navnebror Rainbow Warrior som ble senket av franske agenter i havna på Auckland i New Zealand  i 1985.

Constantino opplyser at de ikke fant noen tegn til at at global oppvarming hadde påvirket korallrevene i Tubbataha Reef Marine Park.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer