Greenpeace og Bellona i åpen krangel om CO2-fangst

Før Jens Stoltenberg hadde rukket å åpne konferansen.

BELLONA MOT GREENPEACE:  Bellona-leder Fredric Hauge og Greenpeace sjef Truls Gulowsen kranglet åpenlyst. Foto: ODDMUND LUNDE
BELLONA MOT GREENPEACE: Bellona-leder Fredric Hauge og Greenpeace sjef Truls Gulowsen kranglet åpenlyst. Foto: ODDMUND LUNDEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Frederic Hauge er et alibi for fortsatt utbygging av fossil kraft!

- Greenpeace stiller seg fullstendig på sidelinja!

I forkant av Jens Stoltenbergs Høynivå skrytekonferanse om CO2-fangst og lagring i Bergen i dag, er temperaturen mellom Greenpeace-leder Truls Gulowsen og Bellona-sjef Frederic Hauge på kokepunktet. De to er rykende uenige om hvilken rolle CO2-fangst fra for eksempel gasskraftverk, og lagring under havbunnen, skal ha i kampen for å unngå global oppvarming.

Jens enig med Frederic
Mens Hauge mener det er umulig å nå målene om globale utslippsreduksjoner uten CO2-fangst, mener Gulowsen at det CO2-fangst er en dyr avsporing som vil gi resultater først lenge etter at det er for sent.

Statsminister Jens Stoltenberg er definitivt mest enig med Frederic Hauge.

Klokka tre i dag åpnet han en internasjonal Høynivå-konferanse om CO2-fangst. Blant talerne er internasjonale energi- og miljøeksperter, Nobel-prisvinner Dr. Rajendra K. Pachauri fra Det internasjonale klimapanelet IPCC og Bellona-sjef Frederic Hauge.

Lite konstruktivt
Jens Stoltenberg har profilert seg høyt på CO2-fangst og lagring som et viktig svar på verdens klimaproblemer, og har sammenlignet det med amerikanernes månelanding.

Gasskraftverket på Mongstad med tilhørende CO2-renseanlegg er tiltenkt en rolle som et pioneranlegg, men byggeprosessen har flere ganger blitt utsatt.

Truls Gulowsen legger ikke skjul på at han er frustrert over den interne krangelen i miljøbevegelsen.
- Det er utrolig lite konstruktivt, sier han til Dagbladet.