NORSKE KORALLER:  Greenpeace ankom Bergen før helgen for å kjempe for norsk korallrev. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet
NORSKE KORALLER: Greenpeace ankom Bergen før helgen for å kjempe for norsk korallrev. Foto: Mareano/HavforskningsinstituttetVis mer

Greenpeace til Norge for å kjempe for korallrev

Trues av blant annet bunntråling og oljevirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greenpeace engasjerer seg for å bevare norske korallrev som trues av blant annet bunntråling og oljevirksomhet.


Greenpeace-skipet Rainbow Warrior kom før helgen til Bergen og skal ut på tokt med kurs for noen av områdene utenfor norskekysten der det er mest korallrev. Toktet er et ledd i arbeidet for å verne korallrev og annen sårbar natur i havet, opplyser Greenpeace Norge.


Rainbow Warrior kom til Bergen fra Amsterdam. Det bærer samme navn som Greenpeace-skipet som ble senket i New Zealand i 1985. Skipet ble den gang brukt til å protesterer mot franske atomprøvesprengninger. En person ble drept da skipet ble senket. To franske agenter ble senere dømt for attentatet.


Dagens Rainbow Warrior er 20 år gammelt og har besøkt Norge en gang tidligere. Søndag ble det arrangert åpent skip, og hele 600 bergensere tok turen om bord.


Før avgang fikk Greenpeace-skipet mandag besøk av eksperter fra Havforskningsinstituttet som orienterte om de norske korallrevene. Instituttet skal det nærmeste året gjennomføre studier av livet på korallrev på dypt vann i Vesterålen.


(NTB)