Greenpeace ut mot Statoils oljeboringsplaner

Greenpeace advarer Statoil, som planlegger boring lenger nord enn noensinne, og sier de kan vente seg besøk av internasjonale skip i løpet av sommeren.

ADVARER: Leder i Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, advarer mot Statoils planer om oljeboring. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: Leder i Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, advarer mot Statoils planer om oljeboring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riggen Songa Enabler skal bore i Korpfjell, et område som er nærmere Svalbard enn Finnmark, lenger nord enn noen annen boreoperasjon på norsk sokkel. Ifølge NRK , reagerer miljøorganisasjonen Greenpeace kraftig på planene.

– Det er en ekstrembrønn på alle måter. Avstand til land gjør at alt som skjer der ute vil være av ekstremt stor risiko, både for dem som jobber der og for miljøet. Dette fordi det vil ta lang tid å mobilisere de nødvendige ressursene når noe går galt, sier leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge.

Korpfjell, som ligger 400 kilometer nord for kysten av Finnmark, ligger i en del av Barentshavet som tidligere har vært stengt for oljeboring. Greenpeace har flere ganger tidligere aksjonert mot oljeboring på norsk og russisk sokkel i nord. Gulowsen sier at Greenpeace i en rekke land nå følger nøye med på utviklingen.

– Vi regner med at et av Greenpeace sine internasjonale skip vil komme oppover i løpet av sommeren.

Grenselinjeavtalen med Russland har ført til åpningen av Barentshavet sørøst, som utgjør den første nye norske oljeprovinsen på over 20 år. Statoil er det første selskapet som skal å bore i området, som er på størrelse med Finnmark fylke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer