Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Greier ikke å rydde opp etter sex-skandalen

Den amerikanske kongressens etiske komité sliter med mistillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere kongressmedlem Mark Foley er blitt tatt i å sende slibrige e-poster til mindreårige kongress-praktikanter. Han er også tatt i å ha hatt cybersex med unggutter under et kongressmøte.

Denne sex-skandalen føyer seg inn i rekken av skandaler som har rystet Capitol Hill de siste to årene. Kongressens egen etiske komité har ifølge amerikanske etikk-vitere gjort en så dårlig jobb med tidligere skandaler at de har mistet tillit, skriver Los Angeles Times.

- Vi har ikke mye tiltro til den etiske komiteen, sier James Benton i Common Cause, en organisasjon som har en offentlig vaktbikkje-funksjon.

Omfattende granskning

I går, allerede en uke etter sex-skandalen ble kjent, varslet den etiske komiteen en omfattende granskning av den republikanske ledelsen i Representantenes hus, som er anklaget for å ha visst om Foleys kontakt med unggutter.

Komiteen har i forkant av granskningen forberedt nesten 50 stevninger. Og komiteens leder har gitt et løfte om at de skal gå hardt til verks.

Men dette er ikke nok til å overbevise kritikerne. Det er få som tror at komiteen kommer til å levere resultater.

Under hardt press

HODEBRY: Mark Foley har moret seg med unggutter over nettet, dette har skapt hodebry for Kongressens etiske komitè. Foto: SCANPIX
HODEBRY: Mark Foley har moret seg med unggutter over nettet, dette har skapt hodebry for Kongressens etiske komitè. Foto: SCANPIX Vis mer

Komiteen har såvidt gjort seg ferdig med angrep fra kritikere som mener de ikke greide å aggressivt granske den korrupsjonstiltalte lobbyisten Jack Abramoff når de nå knapt en måned før Kongressvalget i november må granske sex-skandalen.

Komiteens siste store sak var granskningen av Tom Delay, som var anklaget for å drive valgfusk, for to år siden. Som følge av komiteens svake arbeid med denne granskningen , ble formannen kastet.

DeLay-saken ble sett på som politisk sensitiv, men sex-skandalen er enda tøffere. Først og fremst fordi den pågår midt i dragkampen om makten på Capitol Hill.

Det er få som tror at komiteen vil være ferdig med granskningen før Kongress-valget i november.

image: - Greier ikke å rydde opp etter sex-skandalen