Greig stormer til når kenguruen tar kvelertak på hunden Max

Folk raser mot mannen, som jobber med elefanter i australsk dyrepark.

KENGURUKAMP: Greig finner seg ikke i at kenguruen holder kvelertak på hunden hans Max. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle som har lest historien om «kenguruen Roger» vet at det australske dyret kan være et fryktinngytende syn.

En video som tar nettet med storm i disse dager viser en kenguru som holder kvelertak på en jakthund. Eieren kommer stormende til og kenguruen slipper taket og stiller seg på to bein, klar til å forsvare seg.

Det hele ser ut som en boksekamp mellom mann og dyr. Mannen langer ut et slag mot kenguruen, før han trekker seg unna og roper på de to hundene sine.

Kenguruen ser heldigvis ikke ut til å ha tatt særlig skade av slaget, for etterpå hopper han ut av syne.

Populær video

Det er amerikanske Steven Stubenrauch som postet klippet på Facebook, og videoen har blitt sett av mer enn fire millioner. Han forteller at en kompis fra Australia sendte ham klippet.

«De kenguruene er steingale», skriver han.

Jobber i dyrepark

Ifølge Daily Mail Australia er mannen dyreparkansatt som var på jakt med en «døende venn» som ønsket å oppleve en siste jakt. Hunden som var i kenguruens hender heter Max, og eieren Greig Tonkins jobber med elefanter i dyreparken Taronga Western Plains.

Nå risikerer han represalier etter at en talsperson for dyreparken bekrefter at de undersøker saken. Hovedpersonen selv har gått under jorda etter alt oppstyret som har fulgt etter at videoen gikk viralt.

- Videoen gikk viralt i USA og det var ikke én stygg kommentar, men så tar det helt av i Australia hvor folk raser, sier en person som også deltok i jakten.

- Det gjør meg kvalm å være en del av dette landet når folk ønsker denne familiemannen og hunden hans død, når kenguruen ikke engang ble skadet, sier han videre.