- Greit å spare noen kroner

Maya Vedelde (19) var spesielt på utkikk etter Tuborg, da hun skulle handle øl på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hørte fra ei venninne for et par dager siden at det var billig med Tuborg, så da ble det til at kjøpte det i dag, sier Vedelde, som vi møter utenfor Bunnpris-butikken på Blindern.

- Siden jeg akkurat har flyttet for meg selv, er det greit å spare noen kroner på litt billigere øl, sier sosiologistudenten.

Men ikke alle har fått med seg at Tuborg-prisen har rast fra 14,90 til under ti kroner den siste måneden. Kjartan Sondresen (21) og Hans Normann (21) har av gammel vane plukket med seg Ringnes fra butikkhyllene.

- Jeg visste ikke at det var blitt billigere. Men det kan nok bli aktuelt å kjøpe det neste gang. Tuborg er jo et bra merke også, og ikke noe skvip som enkelte andre kjeder selger, sier Kjartan.

- Det gir jo dessuten en ordentlig Roskilde-følelse, legger Hans til.

Han synes imidlertid det ikke er noe stort behov for billigere øl i Norge.

- Jeg synes i grunnen det er greit at alkoholprisene i Norge er så høye, og har aldri reagert spesielt på det, sier Hans.

Øl på boks har ikke blitt billigere, men det er tre Carlsberg-bokser Sindre Stabell Kulø (23) har med seg ut fra Rema 1000.

- Jeg visste ikke at prisene var blitt senket, men jeg bryr meg ikke så mye om det, og kommer nok til å fortsette å kjøpe samme merke som nå, sier han.

SPARER PENGER: Maya Vedelde har nett opp flyttet for seg selv, og synes det er greit å spare noen kroner på billigere øl.