- Greit at de slipper dødsstraff

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er overrasket, men har ingenting imot at de tiltalte slipper dødsstraff. Det viktigste nå er at sannheten om drapene på min bror og hans familie kommer for en dag, sier Randi Heier, søster til avdøde Vidar Lillelid og «mor» til Peter (2).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien Lillelids norske slektninger sier alle til Dagbladet at de er overrasket over avtalen statsadvokat C. Berkeley Bell i Tennessee inngikk med de seks Kentucky-ungdommene som står tiltalt for drapene på ekteparet Vidar og Delphina Lillelid og deres seksårige datter Thabita.

Overrasket

Ifølge avtalen, som ble inngått fredag og tre dager før rettssaken skulle starte mandag, frafalles kravet om dødstraff fordi de seks tiltalte Natasha Cornett (18), Crystal Sturgill (18), Dean Mullins (20) og Joe Risner (21) har erklært straffskyld i den særdeles grove drapssaken.

- Jeg ble overrasket da jeg hørte om byttehandelen, men jeg vil ikke ta stilling til om de tiltalte fortjener dødsstraff. De får uansett en svært lang fengselsstraff, sier Marit Ekren, Vidar Lillelids søster i Bergen til Dagbladet.

Vil ha sannheten

Hun frykter likevel at avtalen vil gjøre det vanskeligere å få vite hva som egentlig skjedde da familien Lillelid ble skutt og dernest overkjørt av Lillelids egen van på en rasteplass utenfor Knoxville i Tennessee 6. april i fjor. Ekteparets sønn Peter (2) ble skutt gjennom øyet og i brystet, men overlevde mirakuløst.

- Jeg så fram til å få vite sannheten om drapene. Dersom vi ikke får den riktige historien nå, vil vi aldri bli ferdige med dette, sier hun.

Eugen Lillelid, Vidar Lillelids bror, ble orientert om avtalen da den ble framlagt for de seks tiltalte. Heller ikke han ønsker å ta stilling til om ungdommene burde bli idømt dødsstraff.

- Denne saken er vanskelig nok som det er. Jeg velger derfor å holde en lav profil i media når det gjelder utviklingen i saken, sier Eugen Lillelid til Dagbladet.

Ble kontaktet

Verken Marit Ekren eller Eugen Lillelid har vært i kontakt med statsadvokaten i Tennessee for å godkjenne avtalen.

Det har derimot Randi Heier, som i dag har foreldreansvaret for Peter Lillelid (2).

- Jeg ble kontaktet av statsadvokaten i Tennessee og orientert om avtalen.

Jeg var overrasket over at saken tok en slik vending, men jeg fortalte at jeg ikke hadde noe imot at de tiltalte slapp dødsstraff, sier hun til Dagbladet.