Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grekerne godkjente budsjettet

Hellas' regjering fikk neste års statsbudsjett godkjent i nasjonalforsamlingen.

HOLDT TALE:  Den greske statsministeren Antonis Samaras snakket til nasjonalforsamlingen i forkant av budsjettavstemningen i dag. legislature la week before. Budsjettet ble godkjent med komfortabel margin av et flertall av de 300 folkevalgte. Foto: ALEXANDROS / EPA / NTB SCANPIX
HOLDT TALE: Den greske statsministeren Antonis Samaras snakket til nasjonalforsamlingen i forkant av budsjettavstemningen i dag. legislature la week before. Budsjettet ble godkjent med komfortabel margin av et flertall av de 300 folkevalgte. Foto: ALEXANDROS / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettet ble godkjent med komfortabel margin av et flertall av de 300 folkevalgte.

I forrige uke godkjente nasjonalforsamlingen med betydelig knappere flertall nye harde innstrammingstiltak til en verdi av 13,5 milliarder euro.

Etter at budsjettet og innstrammingene er vedtatt, håper regjeringen at neste avdrag av kriselånet på 31,5 milliarder euro fra EU, IMF og ESB nå raskt blir utbetalt, slik at Hellas unngår bankerott.

Men fra EU er det kommet beskjed om at grekerne ikke kan vente seg en avgjørelse om dette allerede når eurosonens finansministre møtes mandag.

Utbetalingene avhenger også av om kreditorene er fornøyd med framgangen myndighetene i Hellas har gjort med sin omfattende spareplan.

Kreditorene krever blant annet at Hellas må redusere statsgjelden til 120 prosent av BNP innen 2020.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!