Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grekerne har fått nok

Bildene fra turoperatørens oralsexkonkurranse ble for sterkt. Nå skal sex, fyll og høylydt oppførsel straffes hardt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grekerne er vant til turister. De er også vant til at turister tar seg både ett og to glass for mye, men denne sommeren har fyllerøret i Hellas tatt helt av.

Nå har den nasjonale greske turistforeningen gått i bresjen for å tøyle de hemningsløse festene i landet. Sammen med lokale myndigheter skal de arrestere turister som går for langt.

I første omgang er det de populære ferieøyene Korfu, Kos, og Rhodos som det skal ryddes opp på.

Sommer med sex og død

Dråpen som fikk begeret til å flyte over for turistorganisasjonen var en film fra en britisk strandfest på Korfu. Midt på dagen arrangerte den britiske reiseoperatøren Club 18-30 en oralsexkonkurranse på stranden, med turoperatørens egne ansatte som aktive deltakere.

Noen dager senere ble en britisk gutt påkjørt og drept av en søppelbil på øya. Overstadig beruset kastet han seg foran bilen da den kom kjørende. Det hele var et kamerat-veddemål i jackass-kategorien, skriver CNN.

- Her går grensen, og nå er den overskredet. Disse hendelsene viser hvor degenererte enkelte britiske turister er, sier presidenten i turistorganisasjonen, Yannis Patellis.

Konsekvenser

På Rhodos har det lokale politiet allerede begynt å trappe opp kampen mot det som på folkemunne kalles «skitne turister». Nå skal ikke lokalbefolkningen være nødt til å gå på akkord med turistenes berusede oppførsel.

18 år gamle Jemma-Anne Gunning fikk for alvor merke det tidligere i uka. Hun ble dømt til åtte måneders fengsel for å ha vist puppene sine på scenen under en kåring av vakre bakender i Faliraki, Rhodos. Hun slapp unna fengselsoppholdet ved å betale en bot på nærmere 30 000 kroner.

Tidligere i sommer ble en waliser bøtelagt med 25 000 kroner for å ha tatt av seg buksa i offentlighet etter en fuktig kveld i Faliraki. Britisk media har fortalt om den vanvittige ungdomsfylla i Hellas i hele sommer.

- Vi skal ha et møte med lokale tjenestemenn for å diskutere hva slags endringer vi må gjøre for at Faliraki skal bli et bedre sted å være, sier byens ordfører Yannis Iatridis.

YNDET TURISTSTED: Byen Lindos på Rhodos er en vakker gresk landsby. Om sommeren må befolkningen finne seg i overfylte strender med overstadig berusede ungdommer, hovedsaklig fra Storbritannia.
500 000 TURISTER HVER SOMMER: Faliraki på Rhodos eksploderer med turismen hver eneste sommer. Men nå har de lokale innbyggerne fått nok av overdreven fyll og dårlig oppførsel.