Grekerne kan nyte klippet av Merkel badet i øl

Den tyske forbundskansleren fikk plutselig fem øl over seg da denne kelneren hadde et lite uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen vil kanskje hevde at det ikke var et uhell. For han så kanskje litt gresk ut, kelneren som plutselig dumper fem ølglass over den tyske forbundskanslerenn Angela Merkel.

I Hellas er det nok iallfall mange som sikkert vil godte seg over hendelsen, som fikk den standhaftige jernkvinnen til å bli sittende forfjamset, før hun reddet seg inn med et smil og et skuldertrekk.

Merkel hadde trolig ikke forventet slikt rabalder da hun satte seg til bords til middagen. Den siste tida har vært en krevende periode for Merkel og Tyskland, der hun har stått opp som frontfiguren i forsøket på å berge den europeiske økonomien.

Bannet høyt Det har hun gjort med en rekke krav i ermet. I Hellas er hun en svært upopulær skikkelse som følge av massive kutt greske myndigheter har vedtatt nærmest på ordre fra EU og Merkel.

Nettopp derfor er det mange som spekulerer på om kelneren kan ha vært en gresk aktivist av et slag. Tysk presse avslører at han derimot var en 21-årig servitør som tabbet seg ut i verste øyeblikk.

I videoen ser du også at han kommer med et lite banneord i det han ser ølglassene gli ned over forbundskanslerens rygg.

- Jeg ble dyttet i ryggen og prøvde å få tak i ølglassene, men det var for sent. Jeg bannet høyt, sier 21-åringen til Bild.

Uheldig Historien han forteller er den om en maks uheldig kelner.

- Egentlig skulle en kollega av meg ha gitt henne øl, men hun var så nervøs og spurte om jeg kunne gjøre det, sier han.

For Merkel ble kalddusjen som nevnt kortvarig. Rådgiverne strømmet til og Merkel selv beholdt roen. Seinere skålte hun til og med i øl i det lystige laget.

Om kelneren får beholde jobben etter uhellet vites ikke, men skulle det verste skje bør ikke en bartenderjobb i Hellas være uoppnåelig etter øl-stuntet.