Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grekerne må vente på kriselån

EU utsetter beslutningen om å komme Hellas til unnsetning med nok et kriselån.

DESPERATE: Demonstrasjoner viser sitt sinne mot regjeringen foran parlamentet i Aten i går. Foto: YIORGOS KALAHARIS / REUTERS / SCANPIX
DESPERATE: Demonstrasjoner viser sitt sinne mot regjeringen foran parlamentet i Aten i går. Foto: YIORGOS KALAHARIS / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU utsetter beslutningen om å komme Hellas til unnsetning med nok et kriselån.

EUs finansministre besluttet å utsette avgjørelsen til midten av juli under et møte i Luxembourg søndag kveld, der de også ble enige om å be banker, pensjonsfond og andre långivere om å refinansiere eksisterende lån gitt til Hellas.

Et nytt kriselån på om lag 95 milliarder kroner i midten av jul, avhenger av om de folkevalgte i Hellas slutter opp om regjeringens forslag til drastiske budsjettkutt.

Statsminister Giorgos Papandreou advarte søndag mot katastrofe og medga at den greske statskassa om kort tid er tom.

Han ba videre nasjonalforsamlingen om å støtte den nye regjeringen som ble tatt i ed fredag, og som trenger et tillitsvotum for å fortsette arbeidet.

Blant Papandreou-regjeringens mest omstridte forslag er økte skatter, noe de konservative går sterkt imot.

Samtidig med at de folkevalgte i Hellas kjemper for å redde økonomien, er den jevne greker fortsatt svært kritisk til ytterligere innstramninger. Rundt halvparten går imot nye kutt som vil ramme deres pensjoner og andre velferdsordninger, viser en fersk meningsmåling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media