- Grensa var nådd

Ny olje- og energiminister blir utnevnt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Alt om Hagas avgang

(Dagbladet.no): Åslaug Haga gikk av i dag, og det er en av de tre sentrale opphavsmennene til den rød-grønne regjeringen som har trukket seg.

- Haga har i dag bedt om å fratre som statsråd av helsemessige årsaker. Dette er noe jeg respekterer og forstår. Når helsa svikter har man ikke noe valg. Hun har hatt helseproblemer over lengre tid og nå var grensa nådd, sa stasministeren på pressekonferansen i formiddag.

Statsministeren beklager at Haga nå velger å trekke seg.

- Haga har vært en markant politiker, jeg har hatt stor glede av å samarbeide med henne. Det er betydningsfullt at hun velger å slutte i norsk politikk, sier Stoltenberg.

Bestemte seg på tirsdag

Han forteller at han hadde samtaler med Haga om hun skulle trekke seg og at de drøftet problemstillingen i helga. Tirsdag besluttet Haga at hun ville trekke seg. Men Stoltenberg avviser at han presset henne til å gå av.

- Det er umulig for en statsminister å overprøve en helsemessig vurdering. Jeg ville ikke legge umenneskelig press på henne.

Han vil imidlertid ikke svare på om Haga ville fått fortsette dersom hun ikke hadde bedt om å fratre nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.