OMSTRIDT:  Det 175 kilometer lange og fire meter høye grensegjerdet mellom Ungarn og Serbia har skapt internasjonale reaksjoner i sommer. Serbia og Ungarn har vært en av flyktninghovedrutene inn i EU til Østerrike og Tyskland de siste to årene. FOTO: Csaba Sdegesvari, AFP/NTB Reuters.
OMSTRIDT: Det 175 kilometer lange og fire meter høye grensegjerdet mellom Ungarn og Serbia har skapt internasjonale reaksjoner i sommer. Serbia og Ungarn har vært en av flyktninghovedrutene inn i EU til Østerrike og Tyskland de siste to årene. FOTO: Csaba Sdegesvari, AFP/NTB Reuters.Vis mer

Grensegjerde-ministeren trakk seg i Ungarn

Etter møte i landets sikkerhetsråd om flyktningkrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungarns forsvarsminister Csaba Hende (55) trakk seg mandag etter et møte i landets sikkerhetsråd om flyktningkrisen.

Advokaten har vært forsvarsminister i landet i fem år.

Istvan Simicsko er utpekt som ny forsvarsminister, melder Reuters.

Ungarske myndigheter varslet i forrige uke at de vil sette inn hæren ved grensen til Serbia for å stanse nye grupper flyktninger som er reist fra krigsherjingene blant annet i Syria.

 GÅR AV:  Ungarns forsvarsminister Csaba Hende gikk ut av regjeringen etter et møte i det nasjonale sikkerhetsrådet mandag. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix.
GÅR AV: Ungarns forsvarsminister Csaba Hende gikk ut av regjeringen etter et møte i det nasjonale sikkerhetsrådet mandag. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Tidlig mandag kveld var det ikke kommet fram bekreftede opplysninger om den direkte årsaken til at forsvarsministeren trak seg.

Statsminister Viktor Orbán har stått for en hard linje og avvist å ta imot menneskene som han mener er migranter.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram