Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grensehandelen slår alle rekorder

Myndighetene klarer ikke å redusere grensehandelen mellom Norge og Sverige. Tvert i mot, handelen bare øker. Beregninger viser at nordmenn vil legge igjen 7 milliarder kroner på den svenske siden av grensa i år, noe som vil være rekord, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de svenske kjøpmennene i Strømstad som er vinnerne. Etter at Brustad-bua ble innført i år, har salget økt ytterligere. Omsetningen i mars måned var 42,3 prosent høyere enn samme periode i fjor. Totalt handlet nordmenn i 1998 for 6,7 milliarder kroner på andre siden av grensen.

Selvbetjeningspol

Svenskene investerer nå millionbeløp for å trekke enda flere norske kunder til butikkene sine. Neste

sommer vil nordens største selvbetjeningspol stå klart i Strömstad. Reduserte priser og køer skal sørge at salget bare øker. I Strömstad bor det 5000 mennesker, men byens butikker har kapasitet til å ta i mot 80 000 kunder. Det er bare storbyene Stockholm og Gøteborg som har større butikktetthet enn Strömstad.

- Handelen øker for hver uke. Det går rett i taket, sier ordfører for kjøpmennene i Strömstad, Hega Gillerstedt ti Aftenposten.

Skulle norske myndigheter klare å snu trenden med økt grensehandel så mye 75 prosent av butikkene i Strömstad legges ned.