Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grensekontrollen er forlenget

Regjeringen forlenger grensekontrollen «av hensyn til offentlig orden og indre sikkerhet».

KONTROLL: Regjeringen opplyser at grensekontrollen på fergeankomster til Norge forlenges frem til og med 13. april. Her fra tollkontrollen mellom Sverige og Norge på Svinesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KONTROLL: Regjeringen opplyser at grensekontrollen på fergeankomster til Norge forlenges frem til og med 13. april. Her fra tollkontrollen mellom Sverige og Norge på Svinesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen melder tirsdag at grensekontrollen på alle fergeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland blir forlenget frem til og med 13. april, «av hensyn til offentlig orden og indre sikkerhet».

- Kontrolltiltaket har god preventiv effekt, og det er ikke rapport om at kontrollen har ført til betydelig ulempe for ordinære reisende, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i en uttalelse.

Etter at personkontrollen på alle fergeankomster fra de tre landene til Norge ble igangsatt i november 2015, har antallet asylsøkere gått betydelig ned, heter det i uttalelsen.

«Det er imidlertid fortsatt et stort press på Schengen yttergrensen, og mange uregistrerte utlendinger i Schengen-området kan ha ønske om å forflytte seg til et annet land. Norge har derfor fremdeles behov for å ha kontroll på egen sjøgrense», heter det i uttalelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media