Grenseløs glede

Oslo (NTB-Wibecke Lie): - Familien føler en grenseløs glede og lettelse over å få komme til Norge, sier Aftab-familiens advokat Trygve Tveter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tveter var i kontakt med familien i dag i forbindelse med den gledelige meldingen om at de blir innvilget opphold i Norge. Tveter vil foreløpig ikke si noe om tidspunkt for når familien kommer til Norge, heller ikke hvilken kommune som har sagt seg villig til å ta imot dem.

- Vi er litt tilbakeholdende med å å oppgi tidspunktet for når de kommer. Her dreier det seg om seks mennesker som har levd under et veldig press i flere år, og med to veldig syke barn, sier Tveter.

Vanskelig

Ifølge Tveter har de seks familiemedlemmene hatt to vanskelige år i Pakistan.

- Det betyr ikke at de har levd på gaten, men ungene har vært syke og de voksne i familien har levd under stort press i frykt for å bli oppdaget, sier Tveter til NTB.

Han mener at denne saken neppe hadde fått sin løsning uten et regjeringsskifte.

- Jeg håper og tror at denne saken nå vil være en symbolsak og et signal fra den sittende regjeringen om at en vurdering av sterke menneskelige hensyn vil være noe annerledes under den nåværende regjeringen enn det har vært de siste årene, sier Tveter.