Grenseløs kjærlighet: Zsiros' bilde av flyktningparet rører en hel verden

Fotografen forteller.

BUDAPEST: Et ungt par kysser i et telt på jernbanestasjonen Keleti i Budapest. Fotograf Zsíros István forteller om historien bak bildet, men paret snakket han aldri med. Foto: Zsíros István
BUDAPEST: Et ungt par kysser i et telt på jernbanestasjonen Keleti i Budapest. Fotograf Zsíros István forteller om historien bak bildet, men paret snakket han aldri med. Foto: Zsíros István Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På morgenkvisten den 30. august ruslet 30 år gamle Zsíros István ned til jernbanestasjonen Keleti i Budapest der en midlertidig leir hadde blitt satt opp for de tusentalls flyktningene som var på vei fra Syria.

István forteller til Dagbladet at han hadde lest og sett mye om flyktningstrømmen i mediene, men at han ville danne seg et eget bilde av situasjonen.

Og ikke minst ta et eget bilde.

Var der under en halvtime Han var bare på stasjonen i en snau halvtime, men det var lenge nok til å forevige et av de mer rørende øyeblikkene i krisen som omfatter så mye sorg, fortvilelse og desperasjon.

- Plutselig så jeg paret, og det var et utrolig rørende øyeblikk. Spesielt med tanke på hvilken setting de var i. Så tok jeg bildet, sier han til Dagbladet.

Han forklarer også hva som er grunnen til at bildet er i svarthvitt, og ikke i farger. Fargene tok nemlig livet av det vakre øyeblikket han hadde fanget.

- Fargebildet er for levende. Det er soveposer overalt i sterke farger, og de fleste personene på bildet har på seg klær i like sterke farger. Det tar oppmerksomheten vekk fra øyeblikket paret deler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.