«Grenseløs» nettovergriper får straffen skjerpet. Lurte unge jenter med russebuss

En 28 år gammel mann er dømt til 17 års fengsel i Borgarting lagmannsrett for til sammen 74 seksuelle overgrep og trusler på internett.

INTERNETT-VOLDTEKT: Saken er blant de mest alvorlige nettovergrepssaken ført i en norsk domstol noensinne. Statsadvokat Anders Mandal Funnemark (bildet) førte saken. Her sammen med politietterforsker Mona Jenssen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
INTERNETT-VOLDTEKT: Saken er blant de mest alvorlige nettovergrepssaken ført i en norsk domstol noensinne. Statsadvokat Anders Mandal Funnemark (bildet) førte saken. Her sammen med politietterforsker Mona Jenssen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I september i fjor ble mannen dømt til 15 års fengsel i Oslo tingrett. Begge parter anket dommen til lagmannsretten over straffeutmålingen.

Det er i alt 53 fornærmede jenter i alderen 12 til 18 år i saken. Overgrepene han er dømt for skjedde over en periode på ett år og to måneder.

Alle overgrepene skjedde over internett. Det dreide seg blant annet om ti fullbyrdede voldtekter og sju voldtektsforsøk.

Alvorlig overgrepssak

Den opprinnelige rettssaken mot mannen, som er født i 1989, startet i april i fjor og er en av de mest alvorlige nettovergrepssakene som har vært ført for retten i Norge noensinne.

Mannen er dømt for å ha tvunget jentene til å utføre seksuelle handlinger på seg selv på en svært smertefull eller krenkende måte, mens han fulgte med via webkamera.

Lagmannsrettens flertall kom til at utgangspunktet for den samlede straffen var 19 år. 28-åringen har erkjent straffskyld og fikk 10 prosent strafferabatt for det.

Mannen har nå sittet tre år i varetekt. Med henvisning til den lange fengselsstraffen, mener lagmannsretten at det ikke er grunnlag for forvaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer