- Grensene forsvant

Pastoren snakker ut om sitt kjærlighetsforhold til de tre kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA (Dagbladet.no): En halv dag ut i pastor Helge Fossmos forklaring er det lite som kaster nytt lys over det utrolige livet i pinsemenigheten i Knutby. Han fastholder sin versjon om at hans første kones død var en ulykke, og at Åsa Waldau (Kristi Brud) var personen som styrte ham med hard hånd, og bestemte at søsteren Alexandra skulle bli hans neste kone. De forlovet seg i juni og giftet seg allerede 25. november 2000.

På dette tidspunktet kom Sara Svensson inn i hans liv. Hun hadde giftet seg med en annen, ung mann i menigheten, men hadde høy stjerne som svært tro mot gud, og ren i troen.

Sjalu

- Vi omgikk hverandre litt som par, Johan og Sara, Alexandra og jeg. Åsa (Kristi Brud) koblet min helse til en åndelig strid - for å beskytte henne mot onde ånder. Og det ble igjen koplet til Saras astmaproblem. Derfor ble det mye til at jeg og Sara jobbet sammen i menigheten, forteller Fossmo.

Stadig tettere forhold

- Jeg liker Sara. Hun var myk, glad, trivelig, og omsorgsfull. Men jeg kan ikke si at jeg da var forelsket i henne, det var mer på det åndelige plan. Men det utviklet seg raskt til en forelskelse, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.