Grenser for humor

«Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.» (Piet Hein: «Gruk», 1940)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPANIAS UTENRIKSMINISTER, Miguel Ángel Moratinos, innkalte sist torsdag den pavelige nuncio - altså Vatikanets ambassadør - i Madrid på teppet for å framføre en slags diplomatisk refs. Det er ikke akkurat hverdagskost.Samtidig, på den andre sida av jorda, innkalte utenriksministeren i Bolivia, Armando Loaiza, Spanias ambassadør i La Paz, Francisco Montalbán, på teppet for å framføre en diplomatisk protest.-  Denne slags handlinger skader omdømmet til vårt land, til den framtidige statssjefen og til og med kan det skade de tosidige forbindelsene mellom våre land, sa utenriksminister Loaiza.Vi snakker om humor, faktisk, eller snarere såkalt «humor», som spanske aviser kaller det.

TIRSDAG I FORRIGE uke ringte en komiker fra den spanske radiostasjonen Cope til Bolivias nyvalgte president, Evo Morales, og ga seg ut for å være Spanias statsminister, José Luis Rodríguez Zapatero. Han gratulerte med valget og forsøkte så etter beste evne å få Morales - en mann av flammende ord, men langt fra dum, bare ikke så flink til å lese og skrive - til å dumme seg ut.

OM KOMIKEREN lyktes i dette, er mindre viktig. Det viktige er at dette er misbruk av ytringsfriheten. «Ingenting av dette beskyttes av paragraf 20 i Grunnloven i Spania», skriver avisa El País på lederplass og fortsetter: «I stedet for å sende pøbelstreken gang på gang utover eteren, burde de be om unnskyldning overfor presidenten i Bolivia og statsministeren i Spania og overfor lytterne.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer