HENDENE FULLE: Grensesjef og politioverbetjent Stein Kristian Hansen har hendene fulle med asylstrømmen over Storskog i Finnmark.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HENDENE FULLE: Grensesjef og politioverbetjent Stein Kristian Hansen har hendene fulle med asylstrømmen over Storskog i Finnmark. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Grensesjefen frykter over 65.000 asylsøkere i året

Dersom flyktningstrømmen til Nord-Norge holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere til Finnmark i året. Grensesjefen sier tallet kan bli enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av ukens fire første dager har det kommet 719 asylsøkere gående eller syklende over grensen på Storskog i Finnmark. Siden september har økningen vært voldsom, og om tempoet holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere over grensen fra Russland på ett år.

- Det kan hende at det stabiliserer seg på dagens nivå. Det kan også øke, sier Stein Kristian Hansen, politioverbetjenten som er sjef for grensestasjonen helt nord i landet, til Klassekampen.

Kapasiteten på Storskog er kritisk. Norge stenger grensen klokken 21 hver dagen, men politiet fortsetter arbeidet med å registrere asylsøkere natten gjennom.

- Arbeidspresset har aldri vært i nærheten av dette. Folkene her jobber døgnet rundt for å ta unna alle som kommer. Det er hardt, men det er vår jobb å sørge for at folk blir tatt imot på en skikkelig måte, sier Hansen.

Med vinteren i anmarsj kan situasjonen på grensestasjonen bli enda mer. I starten av november i fjor var det 20 minusgrader, mens temperaturen nå ligger rundt null.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer