DRAP: En kvinne ble funnet drept langs Interstate 35, nord for Laredo i Texas, lørdag ettermiddag. Hun var det fjerde offeret som knyttes til den arresterte grensevakten. Foto: Danny Zaragoza / The Laredo Morning Times via AP / NTB scanpix
DRAP: En kvinne ble funnet drept langs Interstate 35, nord for Laredo i Texas, lørdag ettermiddag. Hun var det fjerde offeret som knyttes til den arresterte grensevakten. Foto: Danny Zaragoza / The Laredo Morning Times via AP / NTB scanpixVis mer

Seriedrapsmann avslørt i USA:

Grensevakt arrestert for drap på fire prostituerte

- Vi anser dette for å være en seriedrapsmann, sier politiet.

En amerikansk grensevakt ble lørdag pågrepet mistenkt for å stå bak drapet på fire kvinner i Laredo i Texas, skriver nyhetsbyrået AP.

Kvinne klarte å rømme

Politiet er foreløpig svært tilbakeholdne med opplysninger om drapene på de fire kvinnene, men ifølge Laredo Morning Times ble en 29 år gammel kvinne funnet drept like nord fort Laredo 4. september.

Torsdag denne uka ble en 42 år gammel kvinne funnet hardt skadet ikke langt fra det stedet der den 29 år gamle kvinnen ble funnet drept. Den 42 år gamle kvinnen ble brakt til sykehus, der hun seinere døde.

Fredag kveld ble en tredje kvinne funnet drept, i et avsidesliggende område nordvest i Webb County, fylket Laredo ligger i.

Det siste offeret ble funnet drept like ved Interstate 35, et lite stykke nord for Laredo, i samme området som de to første kvinnene ble funnet drept.

Grensevakta ble pågrepet etter at han hadde forsøkt å bortføre en femte kvinne. Kvinnen klarte å rømme, og varslet politiet.

Ifølge CNN klarte også kvinnen å gi en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen, en beskrivelse som blant annet inkluderte mannens tatoveringer.

Grensevakta rømte fra politiet, men ble funnet og arrestert. Han gjemte seg i en lastebil på en parkeringsplass i Laredo i Texas tidlig lørdag ettermiddag.

- Seriedrapsmann

Politisjef Martin Cuellar sier at politiet har «veldig sterke bevis» som knytter mannen til de fire drapene.

- Vi anser dette for å være en seriedrapsmann, sier Cuellar.

Statsadvokat Isidor R. Alaniz sier at de ikke utelukker at det er flere ofre.

- Han gikk etter bestemte typer ofre, sier Alaniz, og legger til at «den mistenkte jaktet på sine ofre».

I en uttalelse fra U.S. Customs and Border Protection, mannens arbeidsgiver, heter det at de samarbeider med etterforskerne.

- Vår dypeste medfølelse går til ofrenes familie og venner. Selv om CBPs policy er å ikke kommentere detaljer om en pågående etterforskning, så vil ikke en kriminell handling utøvd av en av våre ansatte bli tolerert, sier talsperson Andrew Meehan.

Drept på samme måte

Så langt har politiet ikke gått ut med navn eller nasjonalitet på ofrene, men de har sagt at det er likhetstrekk ved drapene.

- Alle ble drept på samme måte, sier Cuellar.

Politiet vil komme med flere opplysninger mandag, og jobber med å få klarlagt om mannen har hatt noe motiv. Politiet er overbevist om at grensevakta handlet alene.