USAs verste skoleskyting:

Grep aldri inn. Nå er han pågrepet

14 elever og tre lærere ble drept. På utsiden sto en bevæpnet politimann og ventet. Nå er han pågrepet.

PÅGREPET: Denne politimannen holdt seg unna skolebygningen i Parkland i Florida mens USAs verste skolemassakre foregikk innendørs. Nå er han pågrepet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PÅGREPET: Denne politimannen holdt seg unna skolebygningen i Parkland i Florida mens USAs verste skolemassakre foregikk innendørs. Nå er han pågrepet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var den verste skolemassakren i USAs historie, men utenfor sto en bevæpnet politimann utenfor bygningen. På innsida av Marjory Stoneman Douglas videregående skole i Parkland i delstaten Florida ble 14 elever og tre lærere drept.

Politimannen grep aldri inn, og nå risikerer han å bli tiltalt for sin manglende inngripen den skjebnesvangre februardagen i fjor.

Det melder New York Times.

- Etterforskningen viser at den tidligere betjenten gjorde absolutt ingenting for å redusere omfanget av skytingen som drepte 17 barn, lærere og ansatte og skadet 17 andre, sier politikommissær Rick Swearingen i Floridas statlige politibyrå (FDLA).

- Forsømte barn

Per nå er politibetjenten, som sa opp etter hendelsen, pågrepet, men risikerer å bli tiltalt for forsømmelse av barn, uaktsomhet og for å begått mened, altså å ha avgitt falsk forklaring.

Politibetjenten var den eneste som var bevæpnet på skoleområdet da skytingen fant sted 14. februar i år.

Etterforskningen til FDLA skal vise at han ikke oppsøkte kilden til skuddene, at han trakk seg tilbake under skytingen, og at han instruerte andre polititjenestepersoner om å holde seg 500 fot - 152 meter - unna den aktuelle bygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer