Gresk diplomat utvist fra Tyrkia

ANKARA (NTB-Reuters): Tyrkia har bedt en gresk diplomat forlate landet etter at han ble grepet i spionasje, sa en talsmann for utenriksdepartementet i Ankara mandag. Utvisningen blir betegnet som et nytt bevis på hvor anstrengt forholdet mellom de to nabolandene er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas varslet kort tid etter at landet vil svare med å be en tyrkisk diplomat som er stasjonert i Aten om å reise hjem. - De tyrkiske beskyldningene er latterlige, og har bare til hensikt å skape ny spenning våre to land i mellom, sa en tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Utenriksminister Theodoros Pangalos varslet allerede i går en tøffere linje overfor Tyrkia. - Dersom tyrkene utviser greske diplomater, vil disse utvisningene bli besvart like for like, sa den greske utenriksministeren til pressefolk i Aten.

Den greske ambassadør i Ankara ble i forrige uke innkalt til utenriksdepartementet og bedt om å få diplomaten sendt hjem. Tyrkisk presse beskyldte sist helg grekeren for å ha samlet opplysninger om militære baser og for å ha gitt hjelp til den kurdiske geriljaen i det sørøstlige Tyrkia.

Forholdet mellom Tyrkia og Hellas har vært spent i mange år, og i den senere tid har de to land kranglet om militærøvelser i Egeerhavet. EU-landet Hellas har dessuten gjort sitt beste for å forhindre at Tyrkia blir tatt opp som medlem av unionen.