Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gresk ja til likekjønnet partnerskap

Historisk framskritt, sier Amnesty.

 JA:  Hellas' nasjonalforsamling vedtok tirsdag en lov som lar personer av samme kjønn inngå partnerskap. Foto: Kostas Tsironis / Reuters / NTB scanpix
JA: Hellas' nasjonalforsamling vedtok tirsdag en lov som lar personer av samme kjønn inngå partnerskap. Foto: Kostas Tsironis / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' nasjonalforsamling har med overveldende flertall vedtatt et lovforslag som tillater partnerskap mellom to personer av samme kjønn.

Det skjer til tross for sterke protester fra den mektige og innflytelsesrike ortodokse kirken og enkelte politiske partier. Hele 193 av de 249 frammøtte medlemmene stemte for den nye loven.

- Dette er en viktig dag for menneskerettighetene, sa Hellas' statsminister Alexis Tsipras i sin tale for nasjonalforsamlingen. Han la til at loven gir likekjønnede par samme rettigheter som andre «i liv og død» og at den erstatter en bakstreversk og pinlig praksis.

Den nye loven omfatter rettigheter til eiendom og arv, men åpner ikke for at homoseksuelle kan adoptere barn.

Amnesty International hyller beslutningen som et «historisk framskritt», men understreker at medlemmer av LGBTI-fellesskapet (lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner og tvekjønnede) fortsatt møter mye fiendtlighet i Hellas.

- Til tross for dette første steget, lever LGBTI-folkene i Hellas fortsatt i et fiendtlig miljø, og myndighetene klarer ikke å beskytte dem tilstrekkelig, uttaler organisasjonen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media