Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gresk skipsoffiser dømt for å ha drept forloveden

Ukrainske Liliia Sergieieva forsvant fra fraktskipet Anangel Explorerer i 2014.

GRESK SKIP: En gresk sjømann har blitt dømt for å ha drept sin ukrainske forlovede ombord på det Hellas-registrerte fraktskipet Anangel Explorerer, som skulle til Narvik. Liket av kvinnen er fortsatt ikke funnet, over ett år etter at drapet fant sted. Foto: Bodil Kristine Fagerthun / NTB scanpix
GRESK SKIP: En gresk sjømann har blitt dømt for å ha drept sin ukrainske forlovede ombord på det Hellas-registrerte fraktskipet Anangel Explorerer, som skulle til Narvik. Liket av kvinnen er fortsatt ikke funnet, over ett år etter at drapet fant sted. Foto: Bodil Kristine Fagerthun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En gresk skipsoffiser er i Ofoten tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha drept sin ukrainske forlovede, Liliia Sergieieva (32), ombord på fraktskipet Anangel Explorerer, melder NRK. Skipet reiste fra Amsterdam til Narvik.

Liket av Sergieieva er fortsatt ikke funnet, mer enn ett år etter at drapet skjedde. Aktor ba om ni års fengsel i saken, og mente i tillegg at tiltaltes skiftende forklaringer ikke kunne legges til grunn i retten.

Dumpet i sjøen Påtalemyndigheten omtalte det som «utfordrende» at man ikke har funnet Sergieieva, men de mener at den greske offiseren drepte og dumpet henne i sjøen utenfor Amsterdam. Etter dette fortsatte skipet videre mot Narvik, der han ble pågrepet.

I november, da rettssaken fortsatt pågikk, snakket den greske offiserens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, med NRK Nordland.

- Saken er spesiell fordi den begynte som en savnetsak og fortsatt er det. Vi vet ikke hva som har skjedd med denne kvinnen. Vi har ikke et konkret åsted, tidspunkt og heller ikke noen klare motiver i denne saken, sier Pedersen.

De ulike forklaringene hans klient har gitt, forklarer Pedersen med språkproblemer den greske mannen hadde i avhør.

Tre døgn sammen Blant bevisene påtalemyndigheten har bygget saken på er telefondata fra den tidsperioden da Sergieieva forsvant.

FENGSLET: Bilde fra rettssalen da den greske offiseren ble fremstilt for fengsling 15. oktober 2014. I dag, 7. desember 2015, ble han dømt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FENGSLET: Bilde fra rettssalen da den greske offiseren ble fremstilt for fengsling 15. oktober 2014. I dag, 7. desember 2015, ble han dømt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Telefondata kan vise hvem man har ringt, men også hva man har brukt telefonen til. Den dømte grekeren hevdet under rettssaken at Sergieieva bare hadde vært sammen med ham i et par timer før hun forsvant, mens telefonens opplysninger fra den aktuelle perioden viser at de var sammen i nærmere tre døgn.

I tillegg ble det funnet blod inne på badet i lugaren den dømte grekeren disponerte, og blod på kjeledressen hans. Blodet på badet skal stamme fra Sergieieva. 

Påtalemyndigheten mener Sergieieva ble drept en gang i perioden 30. september - 2. oktober.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media