NY STREIK: I morgen er det varslet ny generalstreik i Hellas i forbindelse med den nyeste sparepakken den greske nasjonalforsamlingen skal ta stilling til i neste uke. Streiken vil vare i 48 timer, og vil påvirke flytrafikken til og fra landet i morgentimene og på ettermiddagen. Dette bildet er tatt fra en demonstrasjon i Hellas i går. Foto: REUTERS/John Kolesidis
NY STREIK: I morgen er det varslet ny generalstreik i Hellas i forbindelse med den nyeste sparepakken den greske nasjonalforsamlingen skal ta stilling til i neste uke. Streiken vil vare i 48 timer, og vil påvirke flytrafikken til og fra landet i morgentimene og på ettermiddagen. Dette bildet er tatt fra en demonstrasjon i Hellas i går. Foto: REUTERS/John KolesidisVis mer

Gresk streik kan skape problemer for norske reisende

Norwegian varsler forsinkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen er det varslet nok en generalstreik i Hellas. Det kan føre til forsinkelser for norske ferieturister.

Norwegian sendte i dag ut en melding til sine reisende om at de bør være forberedt på forsinkelser i forbindelse med streiken, men håper at flytrafikken vil gå så normalt som mulig.

- Vi er klare til å fly, men det er klart vi vil bli påvirket av streiken. Dessverre er ikke dette noe vi kan gjøre noe med, sier informasjonsrådgiver i Norwegian, Åsa Larsson, til Dagbladet.

- Ingen problemer De ber de reisende om å møte opp til normal tid. Innsjekkingen stenger 45 minutter før planlagt avgang.

Flygningene til SAS vil trolig ikke bli påvirket av streiken.

- Ifølge det varselet som er kommet til oss, vil streiken bare påvirke flygningene i morgentimene og på ettermiddagen. Personalet vi er avhengige av vil være til stede midt på dagen, så dette skaper heldigvis ingen problemer for våre flygninger via København eller direkte fra Arlanda, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Reiseselskapet Apollo har måttet endre tiden på sin Rhodos-flygning på onsdag et par timer.

I tillegg har Apollo og Star Tour en felles flygning til den greske øya Kefalonia, som vil bli en time og ett kvarter forsinket. Det samme blir også returen fra Kefalonia til Oslo.

Ny sparepakke Det er den største fagforeningen i Hellas som står bak streiken, som skal vare i 48 timer, ifølge nyhetsbyrået AP. Grekerne streiker nå i protest mot nok en sparepakke, som de greske folkevalgte etter planen skal ta stilling til i neste uke.

Professor Savas Robolis, direktør ved arbeidsforskningsinstituttet til landets to store fagorganisasjoner i Aten, mener de innstrammingene som kommer nå vil gjøre situasjonen i Hellas enda verre, fordi de vil kvele økonomisk vekst.

- Den greske befolkningen protesterer nå på torget i Aten og andre byer mot en «sosial konkurs», sier Robolis til NTB.

Han tror en million mennesker vil være uten arbeid ved utgangen av året, og at levestandarden vil stupe for særlig arbeider- og middelklassen.